سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اگر دوست داری که خداوند دوستت بدارد، به دنیا بی علاقه باش و اگر دوست داری مردم دوستت بدارند، هرگاه از مال دنیا چیزی به دستت افتاد، آن را به سوی آنان بیفکن [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
زنان شاغل




معاون برنامه‌ریزی استاندار تهران معتقد است وجود 400 هزار بیکار در استان تهران عدد بزرگی نیست. ظاهرا بعد از اختلاس 3 هزار میلیاردی گوش مسئولان دولتی اینقدر به اعداد و ارقام میلیاردی عادت کرده که شنیدن رقم کمتر از میلیون هیچ حساسیتی در آنها ایجاد نمی‌کند. به گفته نعمت‌الله ترکی،‌معاون برنامه‌ریزی استاندار تهران «نرخ بیکاری استان تهران در مقایسه با جمعیت 12 میلیونی استان عدد پایینی است.»

به نقل از تهران امروز ؛ اما آنچه در صحبت‌های مسئولان دولتی و معاون برنامه‌ریزی استاندار مغفول مانده خانواده‌هایی هستند که سرپرست آنها جزو 400 هزار بیکار اداره آمار قرار می‌گیرند و با بالا رفتن لحظه‌ای نرخ تورم مشخص نیست چگونه می‌توانند از پس گرانی‌ها و خرج زندگی روزمره شان بر بیایند.

صحبت‌های نعمت‌الله ترکی از نرخ 11 درصدی بیکاری در تهران و کاهش این رقم به 9 درصد در فصل‌های مختلف در حالی رسانه‌ای می‌شود که محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری، اسفند ماه سال گذشته از ایجاد 6 میلیون شغل در کشور سخن گفت و وعده داد بیکاری در کشور ریشه‌کن می‌شود؛ این نخستین و آخرین باری نبود که رئیس‌جمهور از ریشه‌کن کردن بیکاری سخن می‌گفت. سال 84 احمدی‌نژاد اعلام کرد مشکل بیکاری در سال 87 ریشه‌کن می‌شود. یک سال بعد در سال 85 نیز رئیس‌جمهور وعده داد بیکاری سال 88 ریشه‌کن می‌شود اما با وجود تمام این وعده‌ها نه تنها نرخ بیکاری کاهش پیدا نکرد بلکه بر اساس آمار غیر رسمی بر تعداد افراد بیکار نیز افزوده شده در حالی که گفته می‌شود 6 میلیون شغل در کشور ایجاد شده است و مشاغلی که مشخص نیست برای چه کسانی ایجاد شده و چرا با وجود این همه اشتغال زایی هنوز خانواده‌های زیادی هستند که زیر بار خط فقر و بیکاری کمر خم کرده‌اند و چشم امید به وعده‌هایی دارند که از سوی مسئولان دولتی داده می‌شود اما طبق معمول عمل نمی‌شود.


نعمت‌الله ترکی با اشاره به این نکته که استان تهران در حوزه ایجاد فرصت شغلی در مقایسه با سایر استان‌ها، جمعیت و هجومی که برای کاریابی دارد از ظرفیت بالایی برخوردار است از برنامه‌ریزی برای 400 هزار فرصت شغلی سخن گفته و می‌گوید تهران توانایی 700 هزار فرصت شغلی را در بخش‌های مختلف دارد. ترکی اما هیچ اشاره‌ای به این نکته نمی‌کند که این فرصت‌های شغلی قرار است بر اساس چه قانونی بین افراد جویای شغل ایجاد شود؟

کمبود نقدینگی در کشور، اثری که تحریم‌ها بر شرایط اقتصادی و زندگی شهروندان گذاشته‌اند، عدم واردات کالاهای مورد نیاز بخش‌های تولیدی به کشور و... همه و همه باعث شده‌اند تا میزان بیکاری در کشور افزایش پیدا کند. این موضوع را می‌توان در تعدیل نیروها در بخش‌های صنعتی و تولیدی و فعالیت نیمه وقت این واحدها و به حاشیه رانده شدن تولیدکنندگان مشاهده کرد. موضوعی که مسئولان دولتی سعی می‌کنند بی‌سر و صدا از کنار آن به آرامی عبور کنند و خبری به بیرون درز پیدا نکند. این در حالی است که متولدان دهه 60 چند سالی است وارد بازار شده‌اند و به نظر می‌رسد تامین شغل برای این افراد که تعدادشان کم هم نیست نیازمند عزمی جدی‌تر و تمهدیات اضطراری توسط سیاست گذاران است.

پایین بودن نرخ اشتغال باعث افزایش طلاق شده است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با ابراز نگرانی از افزایش آمار طلاق در کشور گفت: بیکاری، رشد نرخ تورم، بالا رفتن هزینه‌های زندگی و تاثیر برخی از شبکه‌های ماهواره‌ای از علل این موضوع است.

محمد اسماعیل سعیدی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به این نکته که رشد بالای طلاق در کشور از علل پایین بودن نرخ اشتغال و بیکاری سرپرستان خانوار است،‌می‌گوید:‌افزایش هزینه‌های زندگی فشار زیادی را به لحاظ اقتصادی و روحی و روانی به مردم وارد کرده و در بخی موارد منجر به سست شدن بنیان خانواده و طلاق زوجین می‌شود. به‌گفته نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو با تاکید بر افزایش طلاق در کلانشهرها می‌گوید:‌ جامعه ما به شدت از آسیب‌ها و تبعات طلاق تاثیر گرفته و این موضوع می‌تواند در آینده تشدید شود. به گفته وی زمانی که طلاق روی می‌دهد نتیجه آن زنان بی‌سرپرست و کودکانی است که از پدر و مادر خود جدا زندگی می‌کنید و این پدید ه به نوبه خود معضلات و مشکلاتی را پیش روی جامعه قرار می‌دهد.

جوانان تحصیل‌کرده بیکار هستند

سیدرمضان شجاعی‌کیاسری،‌عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس نیز با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از جوانان تحصیل‌کرده بیکار هستند، می‌گوید: ایجاد شغل از ضروری‌ترین نیازهای جامعه امروز است و مسئولان باید نسبت به آن اهتمام جدی داشته باشند.

وی با تاکید بر این نکته که رشد نرخ بیکاری در جامعه برابر با رشد بزهکاری و آسیب‌های اجتماعی شده است می‌گوید: این مسئله می‌تواند تبعات و پیامدهای منفی به‌دنبال داشته باشد. این در حالی است که به‌دنبال رشد نرخ بیکاری، شاهد افزایش انواع بزهکاری‌ها مانند سرقت و قاچاق موادمخدر هستیم که این یک زنگ خطر بزرگ برای مسئولان به شمار می‌رود.

شجاعی کیاسری داشتن شغل مناسب را حق طبیعی و قانونی هر فرد عنوان کرده و می‌گوید:‌ زمانی که افراد جامعه از شغل مناسب برخوردار نبوده و با فقر و تنگدستی دست به گریبان هستند، احتمال بروز بزهکاری و رفتارهای نامناسب از سوی آنان بیشتر می‌شود.به گفته وی گرانی‌ها فشار مضاعفی را از لحاظ روحی و روانی به مردم وارد می‌کند.

بیکاری، مهم‌ترین مشکل جامعه است


دکتر «امان‌الله قرایی‌مقدم» نیز با اشاره به این نکته که بیکاری جوانان بزگترین مشکل جامعه است، می‌گوید: یکی از علت‌های اصلی افزایش بیکاری در شهرها ورود مهاجران بیکار از روستاها به شهرها خصوصا کلانشهرهاست. به گفته وی با رهسپار شدن جوانان روستایی به شهرها دو نوع بیکاری تحت عنوان بیکاری آشکار و پنهان پدید می‌آید. بیکاری آشکار در واقع مختص جمعیت فعال کشور است که در سنین 15 تا 59 سال قرار دارند که متاسفانه دارای هیچ نوع فعالیت و کار درآمدزا نبوده و به صورت آشکار بیکار هستند. در مقابل آن، بیکاری پنهان قرار دارد که افراد در این نوع از بیکاری دارای مشاغلی نظیر کوپن‌فروشی، دستفروشی، سیگارفروشی و... بوده که کار آنان هیچ‌گونه تاثیری در تولید ندارد. متاسفانه جمعیت روستایی غیرمتخصص از بخش کشاورزی به بخش صنعت و خدمات هجوم آورده و چون درآمدی ندارند به انواع خلافکاری‌ها، آسیب‌های اجتماعی نظیر فساد، فحشا، دزدی و... روی می‌آورند.





کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط تی تی 92/2/3:: 10:42 صبح     |     () نظر